Veel ovens hebben een extra apparaat nodig, een luchtbevochtiger, om het vocht dat de oven verwijdert te vervangen. Radiatoren werken door warmte uit water of stoom te halen en gebruiken die warmte om de omgevingslucht op te warmen. Hierdoor kunnen ze effectief worden gebruikt om een kamer te verwarmen. Radiatoren werken via een warmteoverdrachtsproces dat convectie wordt genoemd.
Wanneer water in de radiator wordt verwarmd, wordt de omgevingslucht ook verwarmd via convectie en deze warme lucht wordt vervolgens door de kamer verplaatst terwijl de lucht circuleert. Oudere soorten verwarmingssystemen gebruiken een ketel die het water altijd warm houdt. Warm water uit de ketel stijgt op en stroomt door natuurlijke convectie naar de radiatoren. Wanneer de verwarming van uw huis is ingeschakeld, start een pomp en zuigt water uit de ketel en pompt dit naar de radiatoren.
Warmwaterradiatoren zijn een van de meest voorkomende warmtedistributiesystemen in nieuwere huizen, op de tweede plaats na geforceerde luchtsystemen. Ze zijn meestal een radiator van het plinttype of een rechtopstaand ontwerp dat lijkt op stoomradiatoren. Het meest voorkomende probleem bij warmwatersystemen is ongewenste lucht in het systeem. Ga aan het begin van elk stookseizoen, terwijl het systeem draait, van radiator naar radiator en open elke ontluchtingsklep een beetje, en sluit deze vervolgens wanneer er water door de klep begint te ontsnappen.
Voor woningen met meerdere verdiepingen, begin op de bovenste verdieping en werk je een weg naar beneden. De eerste stap is om de radiator los te koppelen van het verwarmingssysteem. Uw HVAC-aannemer verwijdert verouderde leidingen, sluit de oude opening in de muur of vloer af en gooit de radiator voor u weg. Dit zal de weg vrijmaken voor het installeren van de centrale verwarming in uw hele huis.
De cyclus van verwarmen en koelen herhaalt zich keer op keer om warmte naar de rest van het huis te verspreiden. Ze zijn nog steeds wenselijk vanwege hun eenvoud en hun vermogen om een ruimte gelijkmatig en comfortabel te verwarmen. Om het meeste uit uw radiatorverwarmingssysteem te halen, of om te beslissen of radiatoren de juiste optie voor u zijn, is het belangrijk om te begrijpen hoe ze werken. Omdat de radiatoren in de cv-installatie in een ketting zijn aangesloten, wordt de radiator die zich het dichtst bij de ketel bevindt blootgesteld aan het water wanneer deze het heetst is, terwijl de radiator aan het einde van de ketting, die zich net voordat het warme water terugkeert naar de ketel, wordt blootgesteld aan het koelste water.
Radiatoren die niet kunnen worden gerepareerd, hoeven mogelijk niet één voor één te worden vervangen, suggereert Holohan, omdat de huizen van vandaag mogelijk niet alle warmte nodig hebben die originele systemen zijn ontworpen om te produceren. Wanneer de meeste mensen denken aan verwarmingsproblemen, denken ze aan onvoldoende warmte of kachels die niet werken. Deze warmte wordt vervolgens overgebracht naar de lucht en door een reeks kanaalwerkzaamheden geforceerd door middel van een ventilator (ventilator). Het enige voordeel van geforceerde luchtsystemen ten opzichte van radiatoren is dat geforceerde luchtkanalen geschikt zijn voor centrale airconditioningontwerpen.
Thermostaten regelen de warmteafgifte van de ketel zelf en kunnen de ketel in- en uitschakelen, terwijl radiatorklep de warmteafgifte van de radiatoren regelt. Wanneer flatpanelradiatoren worden genoemd, kunnen deze vaak verwijzen naar elektrisch aangedreven radiatoren die worden gebruikt in situaties waarin kamers of hele gebouwen geen traditioneel nat centraal verwarmingssysteem hebben geïnstalleerd. Zoneregeling werkt het beste in huizen die zijn ontworpen om in verschillende verwarmingszones te werken, waarbij elke zone geïsoleerd is van de andere. Wij leveren een reeks 'natte' flatpanelradiatoren, wat betekent dat ze net als een kolomradiator of compacte radiator op een traditioneel cv-systeem kunnen worden aangesloten.
Thermostaten zijn temperatuurgevoelige schakelaars die de ketel inschakelen wanneer warmte nodig is in de warmwatertank of de leefruimte. De technicus installeert het verwarmingssysteem, het leidingwerk en de thermostaat op de meest efficiënte locaties in het hele huis om een ideale binnenluchtkwaliteit en gemakkelijke toegang te garanderen.